пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

21 лютого- Міжнародний день рідної мови


 До  Міжнародного дня рідної мови, який відзначають  21 лютого з 2000 року. працівники відділу обслуговування центральної бібліотеки Лілія Вонс та Галина Балицька провели літературно- довідкове бюро «У мови є і серце, і уста, і є ім’я красиве - Україна».


 У вступному слові Лілія Вонс сказала, що соціальні функції мови надзвичайно широкі. Дехто вважає мову лише засобом порозуміння між людьми, насправді ж цим не вичерпується її значення. У мові закодовує нація усю свою історію, багатовіковий досвід, здобутки культури, духовну самобутність.

   Українська мова пройшла нелегкий шлях. Однак попри всі перешкоди для багатьох мільйонів українців вона була і є рідною, є мовою наших дідів, батьків, наших дітей і буде мовою наступних поколінь.

   Студенти Заліщицького ВП НУБіП «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливий», (спеціальність облік і оподаткування) ознайомилися з виданнями із фондів читального залу районної бібліотеки, які були представлені на тематичній виставці: «Мова у нашому житті».


   Під час огляду літератури бібліотекар Галина Балицька розповіла про довідкову літературу - словники, довідники, енциклопедії та про видання, які допомагають  дізнатися, уточнити, розтлумачити окремі поняття, значення слів і їх переклад на інші мови.

   Обов’язок кожного українця – берегти і примножувати рідну мову, пропагувати і підносити її на гідне місце у суцвітті народів.  

    Краса і сила української мови здатна пригорнути до себе серця мільйонів  людей.

  

Немає коментарів: