понеділок, 27 травня 2019 р.

Про українських героїв пам'ятаємо, читаємо в книгах


До Дня Героїв, щорічного свята в Україні, встановленого на честь українських вояків – борців за волю України, у бібліотеках Заліщицької централізованої бібліотечної системи оформлені книжкові виставки, проведено тематичні заходи пам’яті.
         У центральній районній бібліотеці експонуються книжкові виставки, присвячені Героям України – лицарям Київської Русі, козакам Гетьманської доби, опришкам, українським січовим стрільцям, воякам Армії УНР, УПА, діячам ОУН та воїнам-сучасникам, які боролись за свободу та незалежність України і є символом незборимості української нації від найдавніших часів і до сьогодення.


         Працівники центральної бібліотеки виготовили також вінок із маками у формі серця, який встановили біля символічного каменя, де буде зведено пам’ятник Героям Небесної Сотні.

         Прикметно, що напередодні цієї важливої історичної події, ми побачили обабіч центральної дороги, якраз навпроти цього освяченого місця, живий кущ із квіткою польового маку, який є символом пам’яті про українських героїв і закликає нас ніколи не забувати про них.

Немає коментарів: