середу, 15 травня 2019 р.

Районний семінар-практикум для працівників шкільних бібліотек


З метою надання методичної та практичної допомоги працівники центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей провели семінар-практикум «Впровадження УДК: основи систематизації документів за класифікаційною системою» для шкільних бібліотекарів району.     
Завідуюча районної бібліотеки для дітей Топольницька О. І. розповіла присутнім про методику переведення книжкових фондів з ББК на УДК. Шкільним бібліотекарям були надані рекомендації щодо розстановки і шифрування видань відповідно таблиць УДК.
Провідний бібліограф центральної районної бібліотеки Пукіш С. І. розповіла про методику переведення каталогів та картотек на УДК, ознайомила із структурою систематичного каталогу, яку визначають індекси таблиць.
Топольницька О. І. надала методичні поради щодо ведення облікових документів роботи (читацьких формулярів, щоденника роботи та сумарної книги), ознайомила із розстановкою книжкового фонду районної бібліотеки для дітей, дала конкретні відповіді на запитання шкільних бібліотекарів, учасників семінару.
У роботі районного семінару-практикуму взяла участь Лариса Степанівна Теслюк – методист по бібліотечних фондах Заліщицького районного науково-методичного центру.

Немає коментарів: