середу, 29 травня 2019 р.

Робота з книжковими фондами – важливе професійне завдання для бібліотекарів



 «Універсальна десяткова класифікація:  основи систематизації документів  за класифікаційною системою», – на таку тему  проведено семінар-практикум для бібліотечних працівників району.
Директор Заліщицької РЦБС Ольга Йосипівна Тракало акцентувала увагу у своєму виступі на інформаційному забезпеченні,  збереженні та   популяризації  бібліотечних фондів.

На семінарі  з  методичними  рекомендаціями  про  переведення книжкових фондів  з ББК на УДК,  систематизацію,  шифрування документів відповідно до таблиць УДК, про розстановку книжкового фонду для дітей і переведення каталогів і картотек на УДК, ведення  облікових  документів  відповідно  таблиць УДК виступили працівники  центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей:  В. Р. Бреєва, С. І. Пукіш, О. А. Калінка,  Л. І. Вонс, О. І. Топольницька.

         Учасники  семінару  практично знайомились  із розстановкою книжкових фондів на  абонементі для юнацтва  центральної районної бібліотеки  і у  районній бібліотеці для дітей.
Бібліотечні працівники  сільських філій  ЦБС району інформували про стан переведення книжкових фондів на УДК у книгозбірнях.

Немає коментарів: