пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

Цінний дарунок педагога


Заліщицька центральна районна бібліотека отримала цінний дарунок – авторські книги Валерія Косенка з Київщини.
         Вчитель за фахом Валерій Михайлович Косенко – людина, яка наділена Богом багатьма обдаруваннями, тому й книги автора є різнопланової тематики. Це – методичні посібники по роботі таких громадських організацій, які сповідують всебічний розвиток; енциклопедія сучасних знань з багатьох напрямів науки; методичний посібник з пішохідного туризму; життєві замальовки.
         Надзвичайно корисною і цікавою є праця Валерія Косенка у розробці ідеї та методології створення дитячого творчого об’єднання Культурних, Розумних, Кмітливих, Спритних (КРОКС).
         Головну концепцію КРОКСу автор визначає у комплексній підготовці дітей до самостійного творчого життя, набутті умінь, знань та практичних навиків, які розвивають інтелект, фізичні кондиції і вміння орієнтуватись у різних життєвих ситуаціях та багато іншого необхідного. Про це розповідає в книгах, які подарував до нашої бібліотеки.
         Заслуговує уваги важливий приклад із життєпису автора, який склав і практично випробував програму 144-ох годинного гуртка КРОКС, що занесена до картотеки досвіду Київського  міжрегіонального інституту перепідготовки вчителів.
         В. М. Косенко – засновник, організатор і керівник дитячого творчого об’єднання, у 1996 – 2008 роках – голова Ради Всеукраїнського об’єднання  КРОКС, а з 2006 і по нині – засновник, організатор і керівник Всеукраїнської дитячої громадської організації «Гармонійний розвиток».
         Щиро дякуємо автору книг про важливі аспекти виховання, за цінний дарунок бібліотеці і за його невтомну працю, яка заслуговує високої оцінки, а його досвід, сподіваємось, будуть використовувати вчителі, вихователі, громадські активісти, батьки і в нашому районі.
         Запрошуємо читати і знайомитись із книгами Валерія Косенка.

Немає коментарів: