четвер, 23 січня 2020 р.

Дню Соборності України присвячено



День Соборності України – одна з найвеличніших дат нашої історії. Саме 22 січня 1919 року проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в Єдину Соборну державу.
        

  
У день 101-ої річниці Соборності України в бібліотеках  району відбулись тематичні заходи: історичні години, екскурси в історію, експонувались книжкові виставки, викладки літератури, організовувались веб подорожі, перегляд інтернет-ресурсів та інші.
     
 Заліщицька центральна районна бібліотека долучилася до флешмобу Світового Конгресу Українців.

         Бібліотекарі організували книжкову виставку: «Соборність рідної землі – ознака нації й держави», присвячену Дню Соборності України, яка діяла у вестибюлі районного будинку народної творчості.

У флешмобі взяли участь мешканці Заліщик і сіл району – учасники святкового концерту.

Гості міста – учні Гнідинської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Петра Яцика Бориспільського району Київської області, які оздоровлюються разом з директором школи Н. Г. Кудько у КНП «Заліщицький дитячий центр медичної реабілітації» Тернопільської обласної ради, ознайомились з історичними епізодами заліщицького краю, зустрілися з учасниками пам’ятного живого ланцюга єднання 1990 року, представниками районних органів влади, волонтерами і учасниками АТО.


Бібліотекарі знайомили  учасників   урочин з книгами, які експонувались на виставці, краєзнавчими виданнями, організували похід школярів до меморіалу «Борцям за волю України», запалили свічі пам’яті біля стели з фотографією Зиновія Вербицького, дідуся Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького, а також побували на освяченому пам’ятному місці з символічним каменем, де буде споруджено пам’ятник Героям Небесної Сотні.



Немає коментарів: