пʼятницю, 31 січня 2020 р.

Запущено онлайн-платформу «Дія. Цифрова освіта»


Міністерство цифрової трансформації має мету – за три роки навчити цифрової грамотності 6 млн. українців. Платформа з освітніми серіалами щодо цифрової грамотності стала доступна з 21 січня 2020 року.
Бібліотеки стануть першими хабами проєкту «Дія. Цифрова освіта»
Українська бібліотечна асоціація запустила також безоплатний онлайн-сервіс «Бібліотека для тебе – Library for you». Сервіс має веб та мобільну версію.
11 січня 2020 року ВГО «Українська бібліотечна асоціація» та Міністерство цифрової трансформації підписали меморандум про співпрацю.
Близько шести тисяч бібліотек по всій Україні долучаться до національної кампанії з цифрової грамотності «Будь на часі!» та популяризуватимуть інформацію про проєкт «Дія. Цифрова освіта»
Бібліотеки, маючи великий досвід надання доступу мешканцям своїх громад до офіційної інформації, навчаючи та консультуючи їх користуватися комп’ютерами, онлайновими сервісами, сучасними каналами цифрової комунікації, готові і зможуть ці амбітні плани втілити в життя.

21 січня працівники бібліотеки приєдналися до проєкту і взяли участь в організованому вебінарі Міністерством цифрової трансформації України спільно з УБА.
Заліщицька центральна районна бібліотека приєдналася до курсів цифровізації «Дія. Цифрова освіта».

         Бібліотекарі центральної районної бібліотеки уже отримали сертифікати і запрошують усіх бажаючих людей приходити до нас. Ми можемо надати консультації і організувати реєстрацію, безкоштовне навчання.

Бажаючі особи зможуть пройти тест і дізнатися рівень своїх цифрових навичок, переглянути освітні серіали, отримати сертифікати і показати платформу своїм близьким.
Сервіс орієнтує щодо бібліотек у всіх населених пунктах України та надає інформацію про бібліотечні послуги. Це дозволить кожному мешканцю України обрати бібліотеку відповідно до його потреб.
Тепер кожен українець може навчитися цифровій грамотності безкоштовно.
Гостинно запрошуємо в Інтернет-центр Заліщицької центральної районної бібліотеки.

Немає коментарів: