вівторок, 3 березня 2020 р.

Мій рідний край, моя земля


         Тематичну  програму  «Мій рідний край, моя земля»  підготували і провели  працівники культури у селі Голігради разом із учасниками художньої самодіяльності,  читачами  бібліотеки, учнями місцевої школи.
        


Розпочала  мистецьку програму  сільський бібліотекар, яка у своєму вступному слові наголосила на важливості вивчати і знати історію рідного краю, його традиції та звичаї, пам’ятати імена славних односельчан, відомих українців.
 Юні  школярики з Голіградської  ЗОШ  І-го ступеня (вчителі О. В. Сеник і  М. П. Березовська) декламували  вірші  Тараса Шевченка і співали пісні на слова  Кобзаря.
         Студенти Святослав Вовк і Зоряна Гончар – ведучі   перегорнули  сторінки  і розповіли про важливі історичні події,  які є  особливо пам’ятними, бо в цьому році виповнюється 490 літ  від часу першої письмової згадки про село Голігради.
         Галина Яловіцька  – сільський бібліотекар підготувала цікаву програму  про давні народні звичаї і обряди, що побутували здавен у селі.

         З особливим зацікавленням і  щирими аплодисментами  зустрічали односельчани  виступи  учасників  відтвореного дійства «Вечорниці у світлиці».
         Дмитро Михайлюк, Степан Березовський, Аліна Яловіцька, Діана Лилик, Олесандр Дюжок і Каріна Лилик  майстерно виконували свої ролі. Особливо відзначилась господиня вечорниць  Людмила Граждян, яка проявила на сцені свої артистичні здібності Учасники вечорниць  пригощали  усіх  глядачів у залі смачними пампушками.

         Понад 20 пісень  підготували і виконали аматори  сільського хору,  який добре відомий уже  не тільки у Голіградах,  а й у сусідніх селах.  Директор Голіградського будинку  культури  і художній керівник хору  Петро Загарія  готував пісні,  які виконували  учасники хору,  жіночого і чоловічого ансамблів, квартету (акомпонував  Олег Мартинчук).
         Пісню  «Зацвіла у лузі червона калина»  подарувала  четвертокласниця Оленка Граждян, а Тетяна Богуцька  заспівала дві пісні  із власним  акомпонементом  на бандурі.
         Щиро дякували  учасникам концерту священик  о.Любомир Вовк і сільський голова  Винятинець Ярослав Тимофійчук.
         Подячне слово  виголосив  голова Заліщицької районної ради Іван Дрозд, який побував  у той  день в Голіградському  закладі культури.

Немає коментарів: