середу, 5 січня 2022 р.

“Вплив гаджетів та мультфільмів на розвиток особистості дитини”

 

 

“Вплив гаджетів та мультфільмів на розвиток особистості дитини” - таку актуальну тему обрали для першої зустрічі з батьками, у дитячому залі Заліщицької міської центральної публічної бібліотеки. Інформаційний захід відбувся 21.12.2021 року спільно з фахівцями інклюзивно-ресурсного центру.
Практичні психологи центру: Марія Середа та Наталя Бурлака розповіли батькам, як перегляд мультфільмів та тривале користування гаджетами впливає на психіку дитини. Фахівці зазначили, що батькам слід розуміти свою міру відповідальності, враховуючи, що тривалий перегляд мультфільмів у дітей, може негативно впливати на їх емоційний та фізичний розвиток. Діти часто імітують моделі поведінки та ідентифікують себе з персонажами.
На завершення зустрічі спеціалісти підсумували, що зловживати часом з перегляду анімації не варто, натомість, переглядати мультфільми потрібно в присутності батьків, а опісля, обговорювати їх з дітьми. У вільний час радили батькам разом із своїми дітьми читати дитячі книги.

Бібліотекар Галина Заянчковська з власного досвіду розповіла про книги, які читають діти дошкільного віку. І презентувала книги, які рекомендує прочитати разом з дітьми. Для батьків було запропоновано книги з психології, виховання та розвитку дитини.
Директор Заліщицької міської бібліотеки — Світлана Пукіш запропонувала проводити такі зустрічі щомісяця. Адже тема виховання і розвитку дітей є актуальною і цікавою для батьків, а отже, такі зустрічі будуть сприяти кращому розумінню дитячої психології і позитивного впливу читання на розвиток дитини в майбутньому. Заліщицька МЦПБ дякує за співпрацю директору та працівникам Інклюзивно-ресурсного центру.
Запрошуємо на наші зустрічі до Заліщицької міської бібліотеки!

Немає коментарів: