понеділок, 24 січня 2022 р.

Подяка за чудовий подарунок

 Найбільш казковий час року – період новорічно-різдвяних свят. І це не дивно, адже ці свята вселяють у серце кожного надію на добро,
сподівання на краще майбутнє, віру у нові успіхи та перспективи…

В переддень Святого Василя, до Заліщицької міської бібліотеки завітала пані Олена Терен, на прохання Василя Лопуха із дарунком, книгою Ольги Хоменко «Далекосхідна одіссея Івана Світа».



Книжка написана на основі унікальних американських та японських архівних джерел. У своїй роботі Ольга Хоменко розповідає про забутого журналіста та історика Івана Світа (1897-1989) та умови існування української діаспори на Далекому Сході та в Азії.
Видання вихоплює з небуття і повертає в Україну цілий світ української еміграції на Сході, про яку ми знаємо дуже мало. Сьогодні, коли країна і суспільство заново відкривають себе у складних відносинах між Сходом і Заходом, надзвичайно важливо зрозуміти як це робили наші попередники.
Уродженець нашого міста, кандидат економічних наук, дійсний член НТШ, директор адміністрації Наукового Товариства ім. Шевченка в Америці неодноразово дарує книги для міської бібліотеки.
Переважно це книги про минуле й сучасне українців, які проживають поза межами України. Уваги заслуговують книги про українську діаспору на Далекому Сході: енциклопедичний довідник «Зелений Клин» та «Українці в Шанхаю» В.Чорномаза, з якими мають можливість знайомитись читачі книгозбірні.
Дякуємо Василю Лопуху за сприяння у наповненні фондів бібліотеки.

Немає коментарів: