середу, 22 лютого 2023 р.

Яке прекрасне рідне слово, воно не світ, а всі світи

Мова-духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб — МОВА. 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде
свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.
В Заліщицькій бібліотеці цей день відзначено годиною мовознавства «Яке прекрасне рідне слово, воно не світ, а всі світи».
Учням 3-б класу ЗОШ №2 із класоводом Бойко Мариною Павлівною, які були присутні на заході, бібліотекарі запропонували інтелектуальну гру-вікторину «Знавець рідної мови», завдання якої допомогли присутнім зануритися в безмежний океан прекрасної рідної мови. Із книжкової виставки, яка презентувалася на заході, пропонувалася література за 4-ма розділами і висвітлює книги для усіх бажаючих та тих, хто прагне удосконалювати свої знання з рідної мови. Виставка допомагає здійснити літературну подорож, познайомить з історією становлення та розвитку нашої мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – словниками.

All reaction

Немає коментарів: