четвер, 6 грудня 2012 р.

Тренінг для бібліотекарів



            Обласний тренінг на тему: «Пункт Доступу Громадян до інформації у бібліотеці: пошук, доступ, консультування», проведено для  бібліотечних працівників району, керівників бібліотечних установ в яких відкриті і діють Інтернет-центри.  Тренінг провела С. І. Воробель – завідуюча методичним відділом Тернопільської обласної бібліотеки для молоді в рамках проекту Української бібліотечної асоціації та  Програми  сприяння  Парламенту України "Мережа  Пунктів Доступу Громадян до інформації органів державної влади у бібліотеках України", за підтримки Заліщицької ЦБС.
          У 2009 році бібліотеки Заліщицької ЦБС приєднались до мережі Пунктів доступу громадян до офіційної інформації. У бібліотечних  Інтернет-центрах створені робочі місця з доступом до Інтернету, де користувачі можуть самостійно або за допомогою бібліотечного працівника отримати інформацію  про діяльність влади будь-якого рівня.
           Пункт Доступу Громадян оформлений  спеціальним плакатом, бібліографічними списками, рекламними буклетами УБА,  виданими за проектом ПДГ до інформації.  Поруч відкрита тематична поличка  інформаційних видань, що їх систематично отримує бібліотека поштою.
              Програма  тренінгу бібліотекарів включала питання:  система  електронного урядування, сутність доступу до інформації,  джерела отримання інформації про Верховну Раду України і законотворчий процес, про Секретаріат  Президента України, про окремі  міністерства та відомства і про ресурси органів обласної влади. 
            Бібліотекарі знайомились із матеріалами сайтів Заліщицької РДА, районної та міської рад. З цих питань вони  виконували практичні вправи.
           Працівники центральної районної бібліотеки та дев’яти сільських книгозбірень отримали  сертифікати, що засвідчують їх участь у тренінгу в рамках проекту УБА та Програми сприяння Парламенту ІІ, яка діє за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Немає коментарів: