пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Зустріч з Олександром Бойченком



5 травня  2016 року в Заліщицькій центральній  районній бібліотеці  відбулась зустріч із серії культурно-мистецьких заходів "Intermezzo - Заліщики" з Олександром Бойченком  - письменником, літературним критиком,  перекладачем, есеїстом,  колумністом, педагогом.
Олександр Бойченко – один із  найпомітніших  вітчизняних  критиків та  публіцистів. Так легко й захоплююче пише він про сучасну й класичну літературу і про політику, переважно все таки сучасну, як легко і цікаво розповідав про свою творчість.
У Заліщиках автор презентував збірку оповідань «50 відсотків рації». Зі слів автора ми  довідались, що у  цій книзі  поміщено  50 текстів, які   можна  читати  як публіцистику чи  автобіографічний роман. 14 оповідань були раніше надруковані в інших книжках Бойченка: «Абикнижці» та «Більше/Менше». А книжка «50 відсотків рації», на думку письменника, підходить  рівно 50-ти відсоткам читачів.
Збірка  починається з тексту про Другу світову війну, а закінчується  оповіданням  про теперішню війну на сході України. 
Олександр Бойченко вважає, і поділився з нами своїми міркуваннями про те, що людина не може мати більше, ніж 50 відсотків рації.
Книжку «50 відсотків рації» видало чернівецьке видавництво «Книги - XXI».
«Щодо назви, то видавець, звісно не задоволений. Сказав, що вона некомерційна. Але коли мене хтось просить щось змінити, то я цього ніколи не зроблю, навіть якщо завалиться світ. А ще: знаючи український народ, то був впевнений, що 50 відсотків читачів у книгарні подумають, що це «50 відтінків сірого», а коли принесуть додому, то вже міняти не будуть. Тому вважаю, що то добра комерційна назва», - жартував письменник.
Видавництво «Книги XXI» організувало в той день популяризацію і продаж книжкових видань. Заліщани придбали книги О.В. Бойченка з дарчими написами автора, а також отримали щирі і мудрі його відповіді на запитання. А ще усім на цій зустрічі імпонували жарти письменника, зачитані ним авторські рядки із книги, в якій взяті сюжети із власного життя.
 

Ми вдячні за дарунок автору книги "50 відсотків рації".


Немає коментарів: