середу, 11 травня 2016 р.

Гортаючи сторінки героїчної книги



Ще довго-довго, з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про героїв, які закінчили життя земне на Майдані. Ця подія сколихнула весь світ і не залишила байдужою жодної душі. Люди висвітлюють свої почуття про ті події у картинах, віршах, піснях, книгах.
Однією з них є книга "Моя Революція" Андрія Юркевича, тернополянина, учасника Майдану та боїв на Сході України. Він віддав найцінніше-своє життя - заради того, аби Україна була вільною та незалежною.
Презентація цієї книги відбулася у бібліотеці-філії села Касперівці, підготовлена бібліотекарем Оксаною Гнип та учнями школи під керівництвом вчителя української мови та літератури Мисевич М.І.
На презентації  книги були присутні  працівники сільської ради, закладів культури, соціальної сфери.
Бібліотекар стисло розповіла зміст книги, та зачитала найбільш хвилюючі рядки спогадів Андрія. Вчитель Мисевич М.І. закликала всіх пам’ятати таких героїв , як Андрій Юркевич та його побратими. Не забувати їхній героїзм та самопожертву. Це - найкращі ураїнці, що перші відгукнулися на поклик  матері України. Це- цвіт нашої нації і забути про них  ми не маємо права.
Учні прочитали поезії про тих, хто пішов у засвіти, залишивши цю землю: "Вірш про Небесну Сотню", "Військові сини України", "Нашим вірним українським солдатам" та поезії Л.Костенко. (Пасічник Галина , Гуменюк Іван , Орловський Михайло , Кучер Сергій , Дорош Олег).
Усіх присутніх схвилювали рядки вірша - посвяти синові,написані мамою Андрія: "Андрійку,мій синочку дорогий". Під  мелодію пісні "Гей,пливе кача" демонструвалися інтернет-світлини про героїв Майдану та події на Сході України.
На завершення Кошеланик Христина та Юрійчин Анастасія прочитали молитву до Ісуса Христа та Матері Божої, щоб вони захистили український народ від підступного "старшого брата" та проросійських бойовиків.
Усі присутні помолились за тих, хто загинув, і за тих, хто тепер воює на Сході України.
Герої не вмирають! Їх немає,але вони живуть в наших думках, в нашій пам’яті, в наших серцях. Їх немає, але вони скрізь, просто в іншому вимірі часу...

Немає коментарів: