понеділок, 16 травня 2016 р.

Пам’ятаймо історію роду!



 15 травня 2016 року – Міжнародний день сім’ї, церковне свято  – пам'ять  святих   жінок-мироносиць і День  пам'яті  політичних в’язнів.
Міжнародний день сім’ї   встановлений  Генеральною Асамблеєю  ООН у 1993 році.
Сім’я  як основний елемент суспільства  була і залишається  берегинею  людських цінностей, культури  та історичної спадкоємності  поколінь. З сім’ї починається  життя людини,  тут відбувається  формування її  як громадянина.  Вона    джерело  любові,  поваги,  солідарності та прихильності, те, на чому будується цивилізоване  суспільство, без чого  не може існувати  людина.
В цей день  ми схиляємо голови  перед матерями, які зі своїми родинами  стали жертвами  кривавого  тоталітарного  режиму – День  пам’яті  жертв політичних репресій. Намагаючись позбавити наш народ  його душі,  було загублено, приречено на муки  у таборах,  заслано  в далекі  безлюдні землі мільйони  неугодних  режиму людей.
У третю неділю травня, після  Великодня  Церква  святкує пам'ять   святих мироносиць.   В цей день  родичі, друзі, діти  вітають своїх близьких  – матерів, жінок,  складаємо спільні молитви  до Матері Божої.
І сьогодні,  коли триває війна  на сході України, наші мужні воїни  захищають єдність України, свободу і волю, повертаючи мир українським  сім’ям.
Саме цим важливим датам  присвятили  розгорнуту книжкову виставку  працівники  Заліщицької центральної районної бібліотеки, яку організували  у вестибюлі  Районного  будинку народної творчості.
На цій виставці  були представлені  не тільки книги,  а й  документи, фотосвітлини, записані спогади  матерів,  учасників національно-визвольних змагань,  репресованих  і реабілітованих  політичних в’язнів.
Учасники районного  культурно-мистецького дійства  з великою увагою  читали  спогади  матерів  «Слова маминого серця», про  загиблих синів  в зоні АТО.
Ці спогади  розміщено  на  сайті бібліотеки.

Немає коментарів: