четвер, 20 квітня 2017 р.

«Писанка – любові й миру вірна берегиня»



 Квітна неділя  запросила до Клубу творчої молоді  учасників на чергове засідання «Писанка – любові й миру вірна берегиня».
 Керівник Клубу Лілія Вонс  розпочала  спілкування з молоддю, розповіддю про традиції та звичаї  одного з найбільших  християнських релігійних свят  – Великодня і про писанки. Писанка – це символ весни, сонця, повернення природи до життя.

 Лілія Іванівна ознайомила  присутніх членів клубу з легендами про писанки, символікою їх  кольорів та знаків. «У світі  доти існуватиме любов, доки  люди  писатимуть писанки», – каже  народна мудрість.
 Майстер-клас для талановитої молоді  провела директор Заліщицької дитячої  художньої школи  Андрійчук І.І.
 Іванна Іванівна  навчала способів  писанкарства та розповіла про секрети  розпису писанки. Фарби, віск, писачки – все  це було надане художньою  школою для  практичного використання.  На  перший погляд здавалося, що ця  справа  складна і під силу лише тим, хто  добре малює, та  налаштувавшись на  відповідний настрій, і,  вклавши  свою душу, учасники творчого засідання  досягли  успіху.
 Працювали  в групах і  поодинці:  Дорош Софія, Ковалишин Яна, Гаврилюк Анастасія, Божкова Тетяна і Вероніка, Миронюк Софія, Бойчук Оксана, Пукіш Марія,  Бойко Анастасія, Сопівник Софія та інші.  Учні художньої школи  Пукіш М., Бойко А.,  Миронюк С. допомагали  порадами своїм друзям.
 Під час проведення творчої  години  діяла  книжкова  виставка і виставка писанок. Бібліограф центральної районної бібліотеки  Пукіш Світлана  провела огляд літератури .
  Винагородою для кожного за творчу працю, за  терпеливість та наполегливість були  прекрасні, барвисті, чарівні писанки, виготовлені власноруч.

Немає коментарів: