середу, 4 квітня 2018 р.

Презентували покажчик


Працівники центральної районної бібліотеки презентували бібліографічний покажчик «Душа його – неначе сонях», який підготували і присвятили 70-річчю від дня народження Євгена Безкоровайного – поета-краянина, журналіста і редактора, громадського діяча у бібліотеці Заліщицького агроколеджу імені Євгена Храпливого.
         Покажчик видано за сприяння Тернопільської обласної державної адміністрації й обласної ради у 2017 році, видавництво «Навчальна книга – Богдан».
Посібник здобув перемогу в обласному конкурсі «Кращий бібліографічний покажчик» у номінації «Кращий покажчик, що виходить у серії». Це четвертий випуск серії «Видатні постаті», який підготували бібліотекарі.

         Про роботу над бібліографічним покажчиком і про його зміст інформувала Марія Рудик – методист центральної бібліотеки, укладач тексту, а Світлана Пукіш, бібліограф районної книгозбірні запропонувала студентам та викладачам коледжу огляд літератури біля книжкової викладки: «Розкрилля слова, розкрилля лету, даймо ж їм сили – людині й поету», коротко розкривши зміст поетичних збірок Євгена Безкоровайного: «Яворина»(1997 р.), «Профіль любові» (2003 р.), «Душа як сонях»(2006 р.), «Осіння сльоза»(2008 р.), «І так живу»(2012 р.), «Для мене ти найкраща на землі…»(2014 р.).
         Ольга Тракало, директор ЦБС – автор статті «Любив той край, де народивсь, зростав і зрів душею» у своєму виступі ділилась пам’ятними спогадами про Є. І. Безкоровайного, серце якого зупинилось 19 травня 2015 року, наводила приклади з біографії краянина, творчі дороги якого завжди повертали в рідне село, до родини, друзів і щемливо рідних місць дитинства, юності і зрілості.
         «Читаймо книжки, мудрі повчальні рядки Є.Безкоровайного, бо Він вічно житиме у Слові!» – такими словами закликала молодь знайомитись із творчим доробком земляка Ольга Тракало.
         Душевно і емоційно декламували вірші Євгена Безкоровайного студенти агроколеджу: «Україні» – Любінецький Владислав, «Проща» – Льорчак Анатолій, «Поверни мене, мамо, у юність» – Яцків Михайло, «Не каюсь, не дивуюсь» – Сидорчук Анастасія, «Що відійшло – не повернути» – Бойчук Оксана.
         Оксана Дяків, редактор районного часопису «Колос» – автор статті «Дарував людям кришталеву мрію», яку вміщено в покажчику, читала свою поетичну присвяту землякові, уродженцеві села Ворвулинців, цитувала багато рядків із поезій Євгена Івановича, коментуючи їх, і висловлюючи своє відчуття, роздуми про їх вагоме значення, ліризм і актуальність, що сповненні любов’ю і снагою до життя.

Немає коментарів: