середу, 16 травня 2018 р.

Материнське серце – доброти скарбниця


Кожного року в другу неділю травня ми відзначаємо  День Матері. В Україні його  святкують з 1929 року. Спочатку це свято  «оселилося» в Галичині, згодом  воно було дещо забуте, але  зараз ми знову його шануємо.
         10 травня юнацький абонемент  Заліщицької  центральної бібліотеки провів  поетичну годину «Материнське серце – доброти скарбниця»,  для учнівської молоді  8-10 класів ЗОШ №1 ім. О. Маковея.

         Мама… Вимовляємо це рідне  до болю  слово, і перед тобою постає  образ її, єдиної,  наймудрішої, найсвятішої… І де  знайти ті слова, якими  можна  було б  виразити свою безкінечну любов до матері?
         Із букви-крапельки та звуку-сльозинки народилося одного дня на світ святе слово  «мама». В цьому  слові і  переливчаста пісня жайворонка, і  журливі  «курли» журавликів, дзвінке дзюрчання весняного струмочка і жовті пасма  дощів осіннього падолисту. Мама дала  нам життя, навчає  всіх життєвих премудрощів, шанувати  хліб і правду, вчить розуміти людей і творити добро.
         Із найщиріших слів поваги, любові і подяки учні Качко Софія, Колесник Валентина, Бліхар Марія, Прокопа Сніжана, Ніколаєва Інна, Гошовський Володимир сплели поетичний весняний віночок «вітання мамі» і  подарували усім присутнім на заході.
         Мабуть, не існує жодного поета, який би не оспівав свою  матір, не  присвятив би їй свої натхненні рядки. Тому  вічними будуть  вірші Т.Шевченка, І.Франка, А. Малишка, Б Олійника, Л.Костенко та багатьох інших. Як часто ми сущі на цій землі, не  встигаємо сказати своїм  ненькам про свою любов до них.  Тож у День  Матері, вічної і коханої, кладемо  до ніг матусь лише одне єдине зізнання: «Ми Вас любимо. Ви для нас  – і сонце, і зоря, що світитимуть крізь віки».

Немає коментарів: