понеділок, 21 травня 2018 р.

І світ свій щиро всім дарую


Погожого травневого дня, 12 травня, напередодні Свята Матері, відбулося чергове засідання у Клубі творчої молоді, що діє на юнацькому абонементі Заліщицької районної бібліотеки.
         Цього разу молодь презентувала свою творчість на тему: «І світ свій щиро всім дарую».
Організована експозиція  відзначалася розмаїттям стилів, жанрів  і технік виконання робіт, серед яких – графіка, малюнок, кераміка, вироби зі скла, малюнок на склі, вироби та картини з шкіри та інші.
  Вітюк Аліна – студентка Чернівецького педагогічного коледжу. У вільний час малює, пише вірші, любить слухати музику. Напередодні Дня Матері презентувала свої роботи – посвяти мамі та сім’ї, бо дуже любить малювати і дарувати малюнки своїй мамі, сестричкам.
         Бошкова Поліна – учениця ЗОШ №2. Відвідує будинок дитячої та юнацької творчості, де займається з наставниками – малює аквареллю. Поліна презентувала авторську картину, вироби зі шкіри. Дівчина багато читає, бере участь у конкурсах і є переможницею обласного конкурсу «Розмай Поділля».
         Андрійчук Христина навчається у Львівській національній академії мистецтв, тепер готує дипломну роботу по книзі «В очікуванні Тодо» (виставкова робота зі скла). Майбутня професія цієї дівчини – майстер художньої обробки скла. В минулому  була ученицею  Заліщицької художньої школи. Христина представила свої роботи, в основному  це  –картини-вітражі,  вироби зі скла,  малюнки  олівцем  та інше.
         Пукіш Марія – учениця  гімназії,  вихованка  Заліщицької художньої школи. Присутні  зацікавилися її роботами, які виконані у стилі  дудлінг  та  мандаля.  Коли з’являється у Марії натхнення, то бере в руку олівець,  папір і втілює  свої  відчуття. Також вона любить танці, займається  у  ансамблі  народної пісні   і танцю «Дністер»,  захоплюється читанням,  під настрій  – декорує,  вишиває бісером.
         Свіченюк Андрій –  учень ЗОШ №2,  який навчається, але  має певні  проблеми зі здоров’ям  та,  незважаючи ні нащо, прагне радіти життю  і не здаватися.  Зі слів однокласників, він дуже талановитий і обдарований. Були представлені його цікаві картини і малюнки, якими захоплювались усі учасники зустрічі. Андрій, не шкодуючи   власного часу і зусиль, намагається зробити  цей світ кращим.  Його роботи  презентували  однокласниця Діана.
         Побажали  бути учасниками  цієї зустрічі найменші школярі, які  мріють  у майбутньому  бути журналістами – Вівчар Максим  та Ілона Струбіцька.  Вони читали свої прозові  твори,  авторську казку і вірші. 
         Із новими своїми роботами  знайомила  Петричкевич  Христина,  яка навчається у Львівському коледжі декоративно-прикладного мистецтва, студентка ІІ-го курсу. Христина бере  активну участь  у роботі  Клубу  впродовж кількох років. Широка  і яскрава  палітра  картин  молодої   авторки  доповнили її  презентацію.
         У  майбутньому  керівник Клубу  Лілія Іванівна Вонс хоче організувати  презентацію творчості обдарованої і талановитої 20-річної дівчини.
         Уважно  слухали  усі учасники  заходу Мельника Романа, учня міської ЗОШ №2 та Богуцьку Тетяну ( ЗОШ І-ІІ ступенів с. Бедриківці), вихованців   ЗБДЮТ, які  виконали  дуетом кілька   пісень, розповіли про свої захоплення танцями. Таня ще й відвідує секцію картингів і була  неодноразовою  чемпіонкою у змаганнях з цього виду.
         Юні  виконавці  впродовж  останніх  років  виборюють  призові  місця  в обласних вокальних  конкурсах.
         «Юний  соловейко» – так  усі дружно  назвали  Арсена  Крока, учня Заліщицької гімназії, який заспівав українських  пісень, а ще ділився  здобутками  у конкурсах як  бандурист-вокаліст. Він навчається  в Заліщицькій  музичній школі по класу  бандури, активно  займається  танцями.
Проведення  молодими людьми свого вільного часу  в бібліотеці, зокрема участь  у засіданнях Клубу творчої  молоді, духовно  збагачує їх, а  також  допомагає відірватися  від гаджетів та  показати  альтернативу – цікаве живе спілкування.

Немає коментарів: