вівторок, 16 жовтня 2018 р.

За Україну, за її волю


У бібліотеках Заліщицької ЦБС відбулись інформаційно-просвітницькі заходи героїко-патріотичного змісту, присвячені 76-ій річниці утворення Української Повстанської Армії, Дню українського козацтва, Дню захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці.

         Працівники центральної районної бібліотеки у вестибюлі РБНТ розгорнули книжкову виставку: «Покрова – заступниця козацького роду, воїнів УПА, захисників України»,  з матеріалами якої активно знайомились учасники районних тематичних урочин.

         На виставці експонувались друковані видання у підрозділах: «Під Покровом Божої Матері», «Козацька слава в наших серцях», «УПА: історія нескорених», «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе».

         Особливий інтерес викликали Літописи УПА, в яких описані пам’ятні події на Заліщанщині та героїчні подвиги безстрашних лицарів нашого краю.
         Про події сьогодення розповідають книги учасників подій на Майдані, героїв Небесної Сотні, воїнів АТО та авторів-сучасників, адже таким чином вшановуємо пам'ять тих, хто сьогодні жертвує своїм життям за мир і спокій у нашій країні.

         Вперше на виставці була представлена книга «Молитви до небесних сил за захист українського народу» – дарунок Степана Навольського, голови районної організації ОУН-УПА і керівника районної спілки учасників АТО «Дністровий вал».

Немає коментарів: