вівторок, 28 липня 2020 р.

День Хрещення Київської Русі - України


    28 липня християнський світ святкує День Хрещення Русі- України – знаменну духовну дату.
   Щоб більше дізнатись про цю подію, яка відбулася у 988 році на берегах Дніпра біля стін Києва, про східнослов’янську цивілізацію, яка народилася в момент хрещення нашого народу князем Володимиром та про Київ, який є містом – основоположником історичної, культурної і духовної епохи, центром християнства і духовного збагачення, працівники Заліщицької центральної районної бібліотеки розгорнули у читальній залі книгозбірні книжкову виставку: «Хрещення Київської Русі- України – пам’ятна дата в історії» і провели історичний екскурс.
   На виставці демонструвались книги про історію, традиції християнства, його розвиток в Україні, а також зразки художньої літератури, присвячені історичній події, яскраві приклади духовного сьогодення, демонструвались відеосюжети про Хрещення Київської Русі- України.
  Відповідно до Указу Президента України ця  дата відзначається на державному рівні в Україні з 2008 року, а в цей день на історичному календарі висвітлена 1032 річниця Хрещення Київської Русі-України.
  28 липня відзначаємо і День пам’яті рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі і її першосвятителя .
  Прийняття християнства стало ключовою подією в історії Русі, заклало основи державності і на століття визначило долю народів, що вийшли з київської купелі.
  В історичному екскурсі, який коментувала директор районної ЦБС Ольга Тракало, взяв участь голова Заліщицької райдержадміністрації Володимир Шипітко,  державні службовці та бібліотекарі районної книгозбірні.

  На завершення директор ЦБС Ольга Тракало і завідувачка сектору культури, молоді і спорту РДА Оксана Безушко привітали Володимира Васильовича з іменинами – Днем Ангела і від імені працівників культури вручили йому пам’ятні сувеніри.

     

Немає коментарів: