вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Свято 2020 року у Заліщицькій бібліотеці


        Цьогорічне святкування Всеукраїнського дня бібліотек відбулось 30 вересня у читальній залі центральної районної бібліотеки.
        Привітати працівників центральної і дитячої районних книгозбірень завітали представники місцевих органів влади і активні відвідувачі та меценати бібліотеки.
        У цей день бібліотекарі приймали вітання і щедрі побажання від голови Громадської ради бібліотек району Степана Навольського – підприємця, який очолює і районну громадську організацію учасників АТО «Дністровий вал» ім. Романа Шухевича, нашого доброго мецената, а також від членів бібліотечної ради – Петра Буринюка, генерального директора Заліщицького дитячого центру медичної реабілітації і від просвітян, громадських активістів Йосипа Децовського та Василя Іванишина, які подарували нам багато радості, щедрих побажань і віру у важливість нашої праці та бібліотечних установ.


        

 Оксана Безушко – завідувачка сектору культури, молоді та спорту РДА у своєму привітанні висловила вдячність працівникам бібліотек району і наголосила на важливості нашої щоденної праці в інформуванні, організації бібліотечного обслуговування різновікових груп людей, жителів міста і сіл району. Керівниця галузі культури у районі Оксана Безушко разом із головним бухгалтером централізованої бухгалтерії сектору культури, молоді та спорту Оксаною Бурик подбали про те, щоб скрасити наше свято для кожного із членів бібліотечного колективу, вручивши букети квітів і великий солодкий торт.
          За дорученням голови Заліщицької районної ради О. М. Безушко передала також його вітання нам з професійним святом і солодощі.
          До привітань, які виголосили в той день, додали ще й цінний подарунок – сертифікат на суму 15 тисяч гривень, для придбання комп’ютера до центральної бібліотеки, і кошик з ласощами, що вручили на святі директору ЦБС Ользі Тракало для колективу міський голова Заліщик Алла Квач та її заступник Василь Гандзюк.

          Своє вітання адресував бібліотечному колективу з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек і голова Заліщицької районної державної адміністрації Володимир Шипітко, який нагородив грамотою РДА директора ЦБС Ольгу Тракало, за багаторічну сумлінну працю, професіоналізм, відданість своїй справі, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди професійного свята – Дня бібліотек.

          Такої ж нагороди удостоїлась і Ольга Вівчар, ветеран бібліотечної справи, яка 40 років віддала творчій праці у Зозулинській бібліотеці і передала сільську книгозбірню своїй дочці Тетяні Юрчук – бібліотекарю за спеціальністю, що продовжує славні традиції бібліотечної династії – дідуся Юрія Вівчара і своєї мами Ольги Юрівної .

          За дорученням голови РДА Володимира Шипітка нагороди вручав Борис Павлюк – завідувач відділу з питань освіти райдержадміністрації.
          Напередодні святкувань ми отримали книжкові дарунки, за які завдячуємо Івану Салевичу, уродженцю Виноградного, знаному художнику і скульптору, голові Чернівецької обласної організації НСХ України та знаному українському письменникові, лауреату Шевченківської премії Мирославу Дочинцю. Іван Салевич відвідав нашу бібліотеку і подарував авторський художній альбом «Іван Салевич. Скульптура. Малярство. Графіка» 2020 року видання, а Мирослав Дочинець надіслав нам свою останню книгу 2020 року «Час. Откровення Карпатського знатника», яка побачила світ у видавництві «Карпатська вежа».
           30 вересня у сільських книгозбірнях району також відбувались зустрічі із читачами, під час яких бібліотекарі приймали привітання від активних користувачів, а також в онлайні з центральної бібліотечної установи, знайомились з матеріалами, які підготували працівники районної бібліотеки, черпали інформації з Інтернету.
           Надовго запам’ятається свято, яке подарувало нам чудовий настрій, теплі вітання, віру у визнання нашої праці та пам’ятні побажання від усіх наших друзів, хто любить читати і вважає бібліотеки невичерпним джерелом мудрості та знань.





Немає коментарів: