середу, 28 жовтня 2020 р.

  

 
Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько-фашистських загарбників.
    Ця дата встановлена в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року №836/2009 «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

    У Заліщицькій центральній районній бібліотеці відкрита книжкова виставка: «Крізь полум’я війни», на якій представлені друковані видання, що висвітлюють історію України в період Другої світової війни. Це праці українських та зарубіжних істориків, архівні матеріали, спогади.
    Для ознайомлення з виставкою до бібліотеки завітали представники Заліщицької РДА: Михайло Демчук, заступник голови РДА, Володимир Лилик, керівник апарату адміністрації, Людмила Папушко, головний спеціаліст сектору культури, молоді та спорту.

    Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас живе пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим хто загинув, і тим хто вижив у пеклі 40-х, ми зобов’язані усім, що маємо сьогодні.

 

Немає коментарів: