середа, 15 грудня 2021 р.

14 жовтня свято Покрови Пресвятої Богородиці, вже вкотре ми відзначаємо, як День захисника та захисниць України, День Українського козацтва, День створення УПА.

 


14 жовтня свято Покрови Пресвятої Богородиці, вже вкотре ми відзначаємо, як День захисника та захисниць України, День Українського козацтва, День створення УПА.
Це свято, як символ нерозривного зв`язку всіх поколінь захисників України, як пам'ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли на сході України йде боротьба за її незалежність і суверенітет.
Це свято, насамперед, асоціюється з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.

Саме про таку сильну людину - останнього командира УПА Василя Кука розповідається у авторському циклі книг «Народжені для безсмертя», відомого письменника Михайла Андрусяка.
Лауреат Шевченківської премії 2010р. за трилогію: «Брати грому», «Брати вогню», «Брати просторів».
Читачі нашої бібліотеки мали змогу прочитати тільки одну із книг письменника «Брати грому». Книга цікава тим, що описує події, які відбувалися неподалік Заліщицького краю, на територіях Коломийської повстанської округи.
Напередодні, Михайло Андрусяк відвідав Заліщики. Разом з кандидатом історичних наук, доцентом, головою Коломийського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка Василем Глаголюком, заслуженим працівником культури України - Ольгою Руданець,

побували і у Заліщицькій міській публічній бібліотеці.
Директор бібліотеки Світлана Пукіш провела екскурсію, ознайомила гостей із краєзнавчими виданнями. Приємністю для письменника стали зачитані сторінки книги «Брати грому». Міська бібліотека придбала нові видання Михайла Андрусяка.
Це 9 книг серії «Народжені для безсмертя», авторський цикл, що грунтується на спогадах останнього командира УПА, генерал - хорунжого Василя Кука. А саме: «Залізо у вогні», «Покоління крицевих», «Дух і кров», «Відвага чину», «Сурми голос», «Відблиски на хмарах», «Збуджена в огні», «Джерело сили», «Лицарі великого міту».

Автор, оперуючи цілою низкою документальних свідчень, веде мову не про якихось вигаданих персонажів, а про реальних людей, які відстоювали право на свою людську і національну гідність.
Книга «Таємничий лещетар» - це документальна повість про людину легенду Михайла Сороку з Тернопілля.
Небачена мужність і патріотизм, героїзм українців у захисті української національної ідеї – такий основний лейтмотив творів Михайла Андрусяка.
Тому і презентуємо нові книги, напередодні Дня захисника і захисниць України, бо ці видання для тих і про тих, хто переймається минулим та майбутнім української нації, української держави, для тих у чиїх грудях б’ється українське серце.

Немає коментарів: