вівторок, 21 грудня 2021 р.

30 листопада 2021 р. в Україні #ЩедрийВівторок

 

    30 листопада 2021 р. в Україні  #ЩедрийВівторок − день добрих справ, який щорічно відзначається у понад 150 країнах світу. Заліщицька Міська Центральна Публічна Бібліотека долучається до всесвітнього благодійного руху #ЩедрийВівторок та оголошує Всеукраїнську акцію дарування книг для бібліотек України. 

 

 

 

 

 

      Михайло Андрусяк подарував Заліщицій МЦПБ чудові книги. Ці видання для тих і про тих, хто переймається минулим та майбутнім української нації, української держави, для тих у чиїх грудях б’ється українське серце. Це 9 книг серії «Народжені для безсмертя», авторський цикл, що грунтується на спогадах останнього командира УПА, генерал - хорунжого Василя Кука. А саме: «Залізо у вогні», «Покоління крицевих», «Дух і кров», «Відвага чину», «Сурми голос», «Відблиски на хмарах», «Збуджена в огні», «Джерело сили», «Лицарі великого міту».


    Також отримали подарунки від давнього мецената і друга Василя Лопуха із США- дитячі книги Ксенії Мезо-Запорожець «Оливкова та Рудий». Це книга з паралельним текстом українською та англійською мовами. Такі книги допомагають не тільки з цікавістю опановувати іноземну, але й вдосконалити та розширити знання рідної української мови. Крім того, книга доповнена QR-кодом.

 

 

 

    Подарувала свої нові книги Ірина Вікирчак : «Альгометрія: поезія», «Потяг часу : Чернівці-Прага-Відень», "Про що вона мовчить книжка, написана жінками для жінок. У книзі "Це зробила вона" поміщено історію авторки "Антоніна Прихотько".
Ірина Вікирчак – українська менеджерка культури, поетка, перекладачка. У минулому очолювала міжнародні літературні фестивалі (Meridian Czernowitz, Intermezzo Short Story Festiwal) та Національне Бюро програми Європейського Союзу “Креативна Європа”. Курувала українські події за кордоном в рамках Conrad Festival (Краків), Read My World Festival (Амстердам), Leipziger Buchmesse (Ляйпциг) та багатьох інших.Останні два роки працювала у польському Вроцлаві особистою помічницею лауреатки Нобелівської премії з літератури Ольги Токарчук та координаторкою її новоствореного фонду.



    Ми отримали книги в дарунок із власної бібліотеки -
Мойсеюка Ігоря Мар`яновича, в минулому, заступник начальника Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Чернівецькій області. Серед подарованих книг: художні твори, історичні видання, книги польською мовою.










    Приємно, що дарування книг стало доброю традицією у Заліщицькій міській центральній публічній бібліотеці.
Влітку до бібліотеки для дітей завітали добродії - родина Сакала, які подарували 51 сучасну книгиу українських видавців з власної бібліотеки.
















    Днями до нас завітав давній друг бібліотеки Михайло Васильович Сопилюк- історик-краєзнавець, громадський діяч, член Громадської ради бібліотеки.
Цього разу із новими книжковими дарунками: Олександер Дедик «Чортківська офензива», про події в нашому краї червня 1919 року, "Дорогою правди» - про життєвий і священичий шлях владики Якова та його брата отця Єроніма Тимчуків, уродженців села Дуплиська.


Немає коментарів: