четвер, 25 січня 2024 р.

У США Американська асоціація бібліотек визнала книгу Володимира В’ятровича та Любомира Луцюка про ОУН та УПА «найкращим історичним матеріалом» за 2022-2023 роки

 

     Англомовна книга «Ворожі архіви. Радянські протиповстанські операції та Український націоналістичний рух» – це збірка перекладених архівних документів про маловідомі сторінки українсько-російського протистояння, яку видало у Канаді університетське видавництво McGill-Queen's University Press.

     Вперше англійською - усі найважливіші документи про ОУН та УПА від 1929 до 1955 років, та структур, які боролися з ними.

    У Заліщицькій міській бібліотеці є книги українського історика Володимира Вятровича. Це – видання «(Не)історичні миті. Нариси про минулі сто років» та «Україна. Історія з грифом «Секретно».

       Книга «(Не)історичні миті. Нариси про минулі сто років» – це 38 нарисів-миттєвостей, які вихоплено з останнього століття української історії: потяг, що везе київських студентів під станцію Крути; хлопчик в українському селі, який вмирає від голоду 1933-го; останні бійці УПА в останній криївці; радянський концтабір, де гине поет, але лишаються жити його вірші. Автор доводить свої оповіді до Майдану 2014-го й російсько-української війни.

    У виданні «Україна. Історія з грифом «Секретно» Володимир В'ятрович розповідає про минуле України 1918-1991 років, описане у звітах і відтворене істориками: спецоперації, інформаційні війни та складні партії на кількох гравців. Це – 61 історія, 74 роки і люди, які дивляться зі сторінок і світлин архівних документів. Разом вони складають образ України XX століття. Часу, коли творилася справжня Україна...

     Запрошуємо до міської бібліотеки для ознайомлення з книгами Володимира Вятровича.

Немає коментарів: