середу, 17 січня 2024 р.

"Осіка" - сучасний роман української літератури (презентація книжки)

 

«Неодмінно розганяти свою любов в усіх напрямах, розганяти до швидкості світла, поки час не зупиниться, поки не розірве від перевантажень», – це рядки з роману «Осіка» нашої землячки, журналістки Ольги Фролової (Гринишин).

Перша презентація книги відбулась у рідному місті авторки – в Заліщиках – 16 січня цього року в міській центральній публічній бібліотеці. Подія пройшла в теплій і  справді родинній атмосфері. Адже того дня в залі зібралися батьки Олі, її друзі та однокласники, педагоги, жителі Заліщицької громади, які добре знали О.Гринишин.

Надзвичайно обдарована, широких енциклопедичних знань, Ольга Фролова, хоч, на превеликий жаль, зовсім молодою відійшла за Межу Вічності, залишила нам про себе тільки гарні спогади. Добра людина, творча особистість, вона написала цікавий неординарний роман про життя молодої українки Осіки, яка живе на екзотичному острові Самуї в Таїланді.  Її пошуки свого «Я» відбуваються через тернистий шлях життєвих проблем, перешкод та різних пригод, які трапляються з Осікою з калейдоскопічною швидкістю.


 

Модераторкою події була бібліограф Оксана Дяків. А технічний бік забезпечував бібліотекар Інтернет-центру Андрій Машера. Презентація відбувалася в змішаному форматі. У ній взяли участь зацікавлені слухачі і глядачі не тільки безпосередньо, але й під’єднавшись онлайн.

Перебуваючи на цей час в Індії, цікаво, широко і змістовно відповідала онлайн на запитання щодо роману «Осіка» його продюсерка, культуртрегерка, українська поетеса, перекладачка Ірина Вікарчак – заліщанка і подруга авторки. До слова, Ольга Фролова (Гринишин) та Ірина Вікирчак - випускниці Заліщицької державної гімназії.

Ця сучасна молодіжна психологічно-філософська книга пригодницького характеру написана 2020 року, а побачила світ «Осіка» в «Антивидавництві» (м.Київ) в 2023 році

Розпочала подію директор Заліщицької МЦПБ Світлана Пукіш, яка представила учасників презентації. Своїми думками про життя і творчість Ольги Фролової (Гринишин), про високу художню якість роману щиро і душевно поділилися педагоги Заліщицької державної гімназії (директор Олександра Войчишин): Заслужений вчитель України Василь Дяків, вчителі-філологи Ольга Дорощук та Лариса Зима. Директор художньої школи Іванна Андрійчук розповіла про чудові малюнки Олі.


 На завершення події мати Олі – Леся Гринишин – мовила подяку-спогад про дочку. Батько Ярослав Гринишин – як знак пам’яті про Олю Фролову (Гринишин) – подарував учасникам презентації її книги, щоб творчі здібності, талановите слово доньки, її думки  і далі жили поміж нас…

Немає коментарів: