четвер, 21 вересня 2017 р.

Гості наших бібліотек




     У  місто Заліщики прибули учні із села  Ревне Бориспільського району, що на Київщині, щоб зміцнити своє здоров’я в Заліщицькому  обласному  дитячому  санаторіі. Час для них промайнув швидко і непомітно, але з користю.
  Працівники бібліотеки хотіли, щоб у  дитячих серцях залишились найкращі спогади про перебування в нашому краї.

    У читальній залі районної бібліотеки для юних гостей  методист Марія Рудик   провела екскурс в історію «Моє місто рідненьке, колиско моя! Пронесу я до тебе любов крізь життя». Розповіла їм про те, як і коли виникло місто, від чого походить його назва, про колишню славу Заліщик та його історичні пам’ятки,  які відомі люди тут перебували, чим приваблює Заліщанщина багатьох туристів. Вела мову про те, що із сивої давнини протікає  у Заліщиках річка Дністер.


  Оскільки оминає вона  на своєму шляху багато міст і сіл, тому й існують легенди про її походження. У кожному  краї є своя історія, пов’язана з бурхливою річкою. Легенди  про Дністер із цікавістю слухали діти. На екрані демонструвався відеоролик «Історія маленького міста».

     Галина Балицька, бібліотекар читального залу провела літературно- мистецьку годину «Співець стрілецької слави: життєвий і творчий шлях Михайла Гайворонського», до 125-річчя від дня народження поета, диригента, композитора, ознайомила присутніх з основними віхами  біографії, а також із творчою спадщиною  нашого краянина. Розповіла про  Осипа Маковея – поета, прозаїка, публіциста, літературного критика, громадського діяча , організатора    літературного і культурно - громадського життя в Заліщиках, якому у серпні відзначили 150 років від дня народження, демонструвала підготовлений бібліотекою  альбом.

 Діти із Київщини і Тернопілля відвідали  Інтернет-центр Заліщицької центральної районної бібліотеки, де знайомились із веб-ресурсами про наш край, що  розміщені на сайтах та блозі бібліотеки.

 У районній бібліотеці для дітей юні відвідувачі були   учасниками інтерактивного заходу, знайомились із виставками книг та поробок.

Немає коментарів: