понеділок, 18 вересня 2017 р.

Цінний дарунок бібліотеці




         «І зупинилось серце молоде,
           Щоб  вічно билось серце України» – ці слова  взято   епіграфом на оформленій виставці  у Солонській бібліотеці, яка  присвячена Герою України Володимиру Марусичу – уродженцю села   та  всім героям – сучасникам.
           Марія Йосипівна Марусич  - мати  Володимира, що загинув на Сході, навчає односельчан рідної  мови та літератури. Колись вона часто  відвідувала нашу бібліотеку, разом із нею  та  читачами -  учнями школи ми провели  багато  цікавих  заходів.
         Тепер вже  зболене  материнське серце від горя, великої  і неповторної   втрати сина,  старається  передати  свою любов людям,  піклується про виховання односельчан і старається допомогти кожному із нас.
         Нещодавно М.Й. Марусич подарувала бібліотеці 29 книг із власної  книжкової колекції. Це в наш час дуже  потрібний  і цінний  дарунок для  читачів.
Є серед книг і багато  сучасних  романів українських та зарубіжних авторів.
         У нашій бібліотеці зібрано також  відомості про жителів села, які загинули на фронтах Другої   світової війни, про  січовиків і  українських  повстанців, а також про  малолітніх політичних в’язнів.
         Цінними експонатами в  бібліотечному  краєзнавчому  куточку є  не тільки  книги, але й записані спогади і зібрані фотосвітлини з історії Солоного.
         Солонська бібліотека – центр краєзнавства.

Немає коментарів: