четвер, 14 вересня 2017 р.

Бібліотека – центр інформації і краєзнавства



 Нещодавно  до Слобідської бібліотеки-філії  завітали поважні гості з Вінніпегу, Канада,  які довідались про нас  з Інтернету.  Про це  розповіла    Дженін Томко, що разом зі своїм чоловіком  вирішили звернутись до нас  із проханням  про допомогу  у відновленні  історії родоводу  Тишковських, з яких походить її прадід Іван.

         «У 1902 році  прадідусь  покинув рідне село, з якихось надзвичайно тривожних на той час подій, розповідали  у спогадах  в родині, емігрувавши  до Канади», –  сказала  Дженні.
         Дженін Томко  працює  в приватній школі Вінніпегу вчителем англійської мови,  але володіє й українською, бо у їх родині дотепер зберігаються українські традиції,  вивчає  українську  і її чоловік,  який є уродженцем Мексики. А ще наші гості  вирішили побувати в Україні  і відвідати село Слобідка, щоб доповнити  цікавими знахідками  історію свого родоводу.
         До сільської бібліотеки  молоді люди   приїхали в неділю  і були  приємно здивовані, що в цей час  десяток хлопчаків  зібрались  біля  сільської книгозбірні, щоби  користуватись Інтернетом  з бібліотеки.

         На цю зустріч  з гостями  у бібліотеці  погодився  і місцевий історик-краєзнавець Антон Іванович Могилюк,  який не тільки  допоміг їм  у пошуці  фактів із друкованих джерел, але й  провів  вулицями села,   до домівок,  в яких колись  жили  у Слобідці Тишковські.
         Дженін мала змогу у бібліотеці  користуватись  історичними   і літературними джерелами, у чому їй сприяла бібліотекар Олександра Якимець,  і була  надзвичайно  задоволена роботою   української бібліотеки  на селі, де є й  доступ до Інтернету.
         Як добре, що у бібліотеці  є можливість   безкоштовного доступу до Інтернету  для сельчан, хоч, щоправда,  комп’ютерне обладнання потребує вже  сучасного оновлення.
         Хотілось би дуже  усім нам,  аби  зголосились добродійники  і допомогли   у створенні  сучасної бібліотеки  в Слобідці.

Немає коментарів: