пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

Сходинки до знань



   Нині у світі силу має той, хто володіє інформацією, яка відіграє незмінно важливу роль у будь-якій сфері людської діяльності. ХХІ століття – ера інформаційного суспільства, у якому інформація все частіше визначається як основний ресурс майбутнього, але повністю використовувати його зможуть тільки ті, хто має необхідні знання і підготовку. З цією метою в Заліщицькій районній бібліотеці організовуються заходи для формування інформаційної культури користувачів.
   20 вересня в бібліотеці проведено День бібліографії «Сходинки до знань».Захід мав на меті ознайомити користувачів  з книжковим фондом  та довідково –бібліографічним  апаратом бібліотеки (довідкові та бібліографічні видання, каталоги та картотеки , електронні ресурси ), закріпити навики самостійної роботи з довідковими виданнями, системою каталогів та картотек при пошуку інформації, ознайомити з можливостями електронного пошуку інформації (Електронні каталоги, пошукові системи, бібліотечні сайти).
    «Хто володіє інформацією –той володіє світом»  - такими словами  розпочала захід провідний бібліограф Світлана Пукіш,  розповідаючи  про історію та авторів цього вислову.
    Бібліотекар читального залу Галина Балицька  надавала консультацію на тему: «Пошук інформації в бібліотеці». На бібліотечному уроці  розповідали про каталоги і картотеки. Методист  Марія Рудик провела огляд краєзнавчих бібліографічних матеріалів Заліщицької  центральної бібліотеки.
    У бібліотечному  Інтернет- центрі  користувачам  була запропонована презентація «Електронна бібліотека»  та інформація   про можливості сучасної бібліотеки (електронні каталоги та картотеки). Демонструвались бібліотечні сайти, способи пошуку інформації в мережі Інтернет.  
    Під час проведення бібліографічного лото закріпили навики самостійної роботи з довідковими  та бібліографічними виданнями,  системою каталогів та картотек, пошуку інформації в мережі Інтернет.
    Сьогодні бібліотека, як інформаційна установа здатна забезпечити користувачів різноманітною інформацією з питань самоосвіти, освіти, творчості, організації дозвілля, надати доступ до інформації органів державної влади.


Немає коментарів: