понеділок, 11 вересня 2017 р.

Презентація збірки Наталії Хаммоуди




У Кошилівській бібліотеці – філії відбулась презентація книги «Свобода не приходить ненароком» поетеси Наталії Хаммоуди.
  У книзі відображені всі почуття людини, яка уже багато років перебуває далеко від рідного краю.
 Значну кількість  віршів автор  присвятила воїнам, які виборюють волю і справедливість, а також їх рідним,  матерям загиблих захисників України.
   Наталія у своїх поезіях  підтверджує, що Україну можна любити і на відстані, відчувати її серцем і душею.
   Кожен твір збірки – це окремо пережита подія, кожне слово – вистраждане і відчуте.
  Лопушняк Наталія Петрівна (Наталія Хаммоуда ) народилася  1974 року у селі Кошилівці, що на Тернопільщині. Після закінчення Подільської середньої школи виїхала на навчання до Якутії, де закінчила факультет «Охорона здоров’я матері та дитини» у Далекосхідному державному медичному університеті. Пізніше вступила до Московської школи менеджменту, де здобула другу освіту – бухгалтер сільськогосподарської діяльності.
 Перші свої рядки Наталія почала писати у четвертому класі. Вони були на тему природи. Найперші публікації були у дитячих виданнях газети «Зірка» і журналу «Барвінок». Пізніше було написано більше ста текстів до пісень, мала проза, сценки, сценарії.
 Не оминула поетесу і доля матері-заробітчанки. З 2002 року і до 2012  перебувала в Італії, де вперше відчула невимовну тугу за Батьківщиною, що знайшла відгук в її творчості. Відтоді патріотична тематика стала домінуючою в  поетичних та прозових творах. Брала  участь у поетичних конкурсах і фестивалях, де отримувала невеликі перемоги. Пісня на її слова перемогла у конкурсі-фестивалі «Таланти Всесвіту» і стала щорічним його гімном.
 З 2009 року, через сімейні обставини постійно проживає в Тунісі.
  На поетичних сайтах України – з 2010 року. Співавтор збірки «Говорить Майдан».


  У презентації книги взяли участь учні місцевої школи, актив і читачі бібліотеки, жителі сіл Кошилівці, Буряківка, Поділля, Слобідка.
 Бібліотекар Наталія Григорівна Салітринська  ознайомила присутніх із біографією та творчим шляхом Наталії Хаммоуди. Поетеса та учні місцевої  школи  захоплено декламували вірші.
   Марія Стельмахович, разом із дочкою заспівали власну пісню про рідне село, а Марія Пелих читала свої поезії. Щирими і хвилюючими були слова і у виступі педагога Ганни Сюсяйло.
  Наталія Хаммоуда прийшла на зустріч до бібліотеки зі своїми рідними  -- сином та невісткою, дітьми, а також новими поезіями, які не ввійшли до виданої збірки. Авторські книги вона подарувала для бібліотек району.
Бажаємо  читачам насолоди від прекрасної поезії, яка посилює патріотичні почуття до Батьківщини, бо тут і молитва, і кохання, любов до України і війна,  і радість, і сльози…
Ця книга не залишить байдужими її читачів. Бажаємо плідної праці нашій краянці і чекаємо нових книг.


Немає коментарів: