понеділок, 20 лютого 2017 р.

Пам’яті Патріарха

  Йосип Сліпий  – це  світла і героїчна  постать, яка  зробила  великий вклад  в розбудову  нашої церкви. Це  безстрашний  Пастир, організатор  релігійно - церковного життя,  вчитель, духовний  батько і оборонець  рідної церкви й  народу.
  В читальному  залі районної  бібліотеки  до 125-річчя  від дня народження  Йосипа Сліпого  організовано  книжкову виставку  «Йосип Сліпий -  владика нескорених  і володар духу».
  Для тих хто  проходить  реабілітацію і поправляє  своє здоров’я в  Заліщицькому обласному  госпіталі  інвалідів війни  та реабілітованих  бібліотекарі Баранецька Т.І. і Балицька Г. І.  провели  духовну імпрезу «Це Божий  посланець, Глава і Патріарх». 
  Розповідь про життєвий  шлях Йосипа Сліпого  розпочали  словами Патріарха:  «Коли  я хотів  би  коротко охарактеризувати моє життя,  то мусів би поділити його на три менш,  більш, періоди або  етапи .  Двадцять п’ять  літ,  може, і  звиш,  невчисляючи дитинства, я був  студентом, других двадцять п’ять літ -  професором і ректором, двадцять п’ять літ  в тюрмі, тай тут кілька літ  на так званій волі, бо яка  єпископові воля, коли його  церква в неволі?».
    Для слухачів була організована викладка літератури: «Заповіт Патріарха  і наші дні», а також  пам’ятні світлини  про  перебування Йосипа Сліпого у Римі.
   Привернули  увагу присутніх  діаспорні видання: журнал  «Патріархат», книги:  Мурович В.   Греко – католицька  церква  в житті українського народу, Томашівський С. Історія церкви на Україні,   а також  дарункові видання  – книги«Переслідувані за правду Українські  греко-католики  в умовах  тоталітарних режимів   XX ст.» та Головин Б.  «За служіння Богові, народу – смерть».  
     Патріарх Йосип Сліпий  став національним героєм  України, великим  сподвижником її  відродження. Його  діяння – тріумф  Христової Правди,  Тріумф  живучості нашої Церкви і Нації, до якої йшов увесь український народ з Ним.

Немає коментарів: