вівторок, 21 лютого 2017 р.

Олена Теліга: велич духу і символ честі




  В ці дні виповнюється 75 років, як у Бабиному Яру німецькі окупанти розстріляли Олену Телігу, відому українську поетесу.
   Трагічна смерть О. Теліги – це не тільки скорбота, але й переповнені почуття причетності до образу, який втілює національну честь і благородність.
Олена Теліга була українкою,  якщо не за кров’ю, то за  духом, і за Україну віддала своє життя.
  До цієї пам’ятної дати в читальному залі Заліщицької центральної районної бібліотеки оформлено книжкову виставку: «Олена Теліга – поетка вогняних меж». На виставці у розділах: «Жмут спогадів про Олену Телігу», «Крізь полум’яні межі», «Олена Теліга – героїня без п’єдесталу», «Поезія Олени Теліги», представлені книги та періодичні видання, які розповідають про життєвий і творчий шлях української поетеси.
  З цікавістю знайомляться відвідувачі з матеріалами про перебування Олени Теліги у 1936 році в Заліщиках, а також про увіковічення її пам’ятних відвідин нашого міста та встановлення меморіального знаку на будівлі колишньої вілли  «Вікторія».
  Про ці події можна також довідатись, відвідавши сайт Заліщицької бібліотеки     http://zal-lib.pp.ua.
  У 2012 році працівники бібліотеки підготували бібліографічний покажчик «Велети українського духу», до 105 – ої річниці   від дня народження Олени Теліги та Олега Ольжича.
   Працівники бібліотеки пропонують бібліографічний огляд: «Жінка нескореної долі».

Немає коментарів: