понеділок, 20 лютого 2017 р.

Йосиф Сліпий - Божий посланець, Глава і Патріарх



 "Це Божий посланець, Глава і Патріарх", - під такою назвою у бібліотеці-філії  села Лисівці  проведена духовна імпреза, присвячена  125-річчю  від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

  Завітав на духовний захід  отець Михайло Стефанчук, парох церкви Святої Покрови, який подарував бібліотеці  дві книги: «Кардинал Йосиф Сліпий  і сучасність» та «Недільна благовість».
  В історії кожного народу є яскраві постаті, без яких немислиме його минуле, сучасне і майбутнє. Тому  дуже важливо  віддати належне тим, хто у надзвичайно складний  і суперечливий час  запалював  досвітні вогні правди, добра,  справедливості й милосердя.
  Минають десятиріччя , століття,  але в пам’яті людській Йосиф Сліпий завжди буде  велетнем духу,  великим  гуманістом і просвітителем  українського народу,  вірним сином  і провідником Церкви.
  Нині, коли Україна як незалежна держава  виходить на світову  арену, бачимо, що ця матір  однаково потребує  всіх своїх дітей, а  про тих,  котрі відійшли, ніколи не забуде. До кінця свого  життя Патріарх-праведник  залишився вірним  своїй Церкві і українському народові.
  Через 47 літ  Патріарх  повернувся на рідну землю, щоб назавжди  в ній спочити.
  Нехай же найбільша мрія життя нашого славетного земляка Йосифа Сліпого  про  духовне об’єднання  всього  українського народу  стане  реальністю. Це і буде  найвище  пошанування  великого Патріарха, який  залишаючись на рідному  українському грунті, переріс  у постать справді вселюдського масштабу.
   Біля  виставки «Заповіт Патріарха і наші дні» бібліотекар провела огляд літератури.

Немає коментарів: