понеділок, 20 лютого 2017 р.

Популяризація бібліотечно-бібліографічних знань.


   Одним із пріоритетних напрямків роботи  бібліотек району є популяризація   бібліотечно-бібліографічних знань та формування інформаційної культури читачів.
   Нещодавно в читальному залі центральної районної бібліотеки  проведено заняття з учнями 10-х класів Заліщицької державної гімназії на тему: «Система каталогів і картотек бібліотеки. Правила бібліографічного опису».  Учні  практично  ознайомились з систематичним та алфавітними каталогами, а також із нормами та стандартами щодо опису документів і правилами оформлення читацьких вимог (запитів) на книгу, дізнались що таке «адреса книги» в бібліотеці.
  Про краєзнавчу та систематичну картотеки та їх відмінність від каталогів розповіла  бібліограф, С.Пукіш, та методист М.Рудик.  На другому занятті «Бібліографічні та довідкові видання» учні ознайомились із довідниками, енциклопедіями, словниками, що є у фондах бібліотеки. Здивування викликав словник вульгаризмів. Гімназисти дізнались про бібліографічні покажчики як джерело інформації, із захопленням  знайомились з запропонованими для ознайомлення бібліографічними покажчиками.

Немає коментарів: