вівторок, 11 лютого 2020 р.

День безпечного Інтернету


Безпека в Інтернеті  важлива  проблема нинішнього часу. Це стосується усіх. Багато хто думає, що неможливо бути захищеним в Мережі, адже веб сайти так тонко збирають інформацію про нас, що ми не можемо знати, що саме уже їм відомо.                                                                                      
Для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії запровадили День безпечного Інтернету. Починаючи з 2004-го, цей день відзначається щороку, у другий вівторок лютого. Цього року він проходить під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». 
                                                            
 З метою безпечного використання     веб ресурсів, у Заліщицькій центральній районній бібліотеці проводяться заходи з цифрової грамотності. Он-лайн навчання: «Безпечна подорож мережею Інтернет»      проведено для учнів державного професійно-технічного навчального закладу «Заліщицьке ВПУ».                                                                                                   
 Бібліотекар Інтернет-центру Ольга Титор розповіла присутнім про Інтернет та соціальні мережі і про їх переваги та існуючі небезпеки, ознайомила з правилами поведінки в Мережі.                                                 
  Також для учнів Заліщицької гімназії  в Інтернет-центрі проведена бесіда «Кібербулінг: як захиститись?». Школярі з цікавістю слухали  про різновиди негативного впливу в інтернет-просторі і про ознаки кібербулінгу та його причини. Відбувся діалог під час якого обговорено питання, яке хвилює усіх – чому діти не зізнаються дорослим, що вони потерпають від кібербулера.                                                                                                              
Бібліотекар провела вікторину «Безпека у віртуальному просторі». Захід супроводжувався відеопрезентацією.                                            
 Завідуюча районною бібліотекою для дітей Олександра Топольницька ознайомила з викладкою друкованих видань: «Безпечна подорож мережею Інтернет» і провела огляд літератури, зосередивши увагу на  книзі Ірини Порхун «27 причин читати книгу».

Немає коментарів: