пʼятницю, 7 лютого 2020 р.

Професійне спілкування бібліотекарів


5 лютого 2020 року  у читальній залі районної бібліотеки відбулося професійне спілкування бібліотечних працівників району.
            Про підсумки  діяльності бібліотечних установ  у 2019 році і пріоритетні напрями роботи  бібліотек району у 2020 році  інформувала  Ольга Тракало, директор Заліщицької РЦБС.
            Про статистичну звітність,  діяльність бібліотек в обслуговуванні читачів,  стан обліку та використання бібліотечних фондів  і переведення їх на універсальну десяткову класифікацію  вели мову  працівники  центральної районної бібліотеки: О.А.Калінка, В. Р. Брєєва, завідувачка районної бібліотеки для дітей О.І.Топольницька.
            Працівники районної центральної бібліотеки   М. В. Рудик, С. І. Пукіш  і районної бібліотеки для дітей О. І. Топольницька  підготували  методичні поради для бібліотекарів  сільських філій.
            Методичні матеріали  для відзначення 90-річчя  від дня народження  геніальної поетеси, письменниці Ліни Костенко  отримали   бібліотечні працівники.    
            До 180-річчя  з часу виходу першого «Кобзаря»  Тараса Шевченка підготовлено  консультації, а також рекомендації для відзначення  90-річчя  від дня народження  дитячого письменника  Всеволода Нестайка і Міжнародного дня  рідної мови.
            Також  у колективі бібліотекарів  обговорено  завдання щодо участі  у всеукраїнських заходах.
           У 2020 році  бібліотеки  братимуть участь  у Національній онлайн-платформі  з цифрової  грамотності,  в  акції з нагоди Всесвітнього дня читання вголос, всеукраїнській акції #ЖивіПисьменники!, флешмобі читання поезій Ліни Костенко та інших.
           В усіх бібліотечних установах району передбачено  проведення заходів  з  краєзнавчого календаря,  які  бібліотекарі  організовуватимуть для відзначення  пам’ятних дат, імен  ювілярів, історичних, державних  подій.
            На завершення  бібліотекарі  інформували  про  роботу  сільських книгозбірень.

Немає коментарів: