четвер, 13 жовтня 2022 р.

День пам’яті та примирення

 

8 травня, Україна разом з Європою та світом відзначає День пам’яті та примирення і вшановує мужність і відданість тих, хто здобув перемогу у Другій світовій війні.
Немає на українській землі такої родини, у літописі якої б не залишила страшні сторінки та жахлива війна, відлуння якої болить і сьогодні.
Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Це путінська росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру і всій Європі. Ця боротьба триває щоденно восьмий рік і ми не маємо права програти, бо, як і багато років тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас- це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших ЗСУ є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.
Вклонімося усім полеглим, схилимо голови в журбі й задумі. Покладімо квіти до могил, в молитві пом’янімо всіх, хто не повернувся з проклятих воєн.
У читальній залі та на абонементі для дорослих Заліщицької МЦПБ відкриті тематичні виставки літератури: «В книжковій пам’яті – миттєвості війни», «Пам'ять заради майбутнього»
На зображенні може бути: 1 особа та книга

Немає коментарів: