четвер, 13 жовтня 2022 р.

Прийняття чинної Конституції України

Прийняття чинної Конституції України, що відбулося 28 червня 1996 року, стало важливою подією в житті нашого суспільства і держави.

Воно ознаменувало вирішальний історичний етап у створенні суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової, унітарної української держави і тим самим втілення в життя української національної ідеї.
Книжкова виставка у читальному залі міської публічної бібліотеки "Конституція України - основне джерело конституційного права" пропонує для ознайомлення видання Конституції різних років.
Також подано друковані джерела про історичне значення прийняття Основного закону, історію конституційного процесу, хронологія подій, як це було, зміни до Конституції , цікаві факти та ін.
Конституція- це не лише закон, це ще й символ національної єдності. Вона є вираженням народної волі, засобом забезпечення соціального миру і прогресу. Адже, саме в Конституції утверджені головні цінності нашого народу- людина, її життя, здоров'я, честь, гідність, недоторканість та безпека. Сумне сьогодення, коли Україна перебуває у стані війни з московитами підтверджує, що сторінки боротьби за незалежність ще не перегорнуті. Ми все ще працюємо і боремось в ім'я майбутнього України.
Слава Україні, смерть її ворогам.
На зображенні може бути: у приміщенні

Немає коментарів: