четвер, 13 жовтня 2022 р.

Міжнародний день молоді

 

Молодість! Яка вона багата на почуття, політ і відкриття.
Вона легка, відважна і крилата, і перед нею ще усе життя!
Так думають і діють молоді люди, які зібрались 12 серпня, в Міжнародний день молоді, в читальному залі Заліщицької міської бібліотеки на зустріч - презентацію «Молоді та активні».
З перших днів війни молоді чоловіки та жінки нашої громади активно долучаються до підтримки військових в якості волонтерів, допомагаючи з розповсюдженням гуманітарної допомоги, розміщенням внутрішніх переселенців та підтримуючи вразливі групи населення. Чимало наших краян ціною власного життя та здоров’я зі зброєю в руках захищають Україну. Молоді люди своїми вчинками доводять що любов до Батьківщини це не абстрактне поняття.
Це молодь яка обирає активну громадянську позицію через навчання, творчість, наукову роботу, членство в громадських організаціях, проектну діяльність, волонтерство чи участь у громадському житті, а ще відповідальність за доручену ділянку роботи. Серед присутніх були молоді люди, що вже відкрили власну справу.
Презентуючи себе вони розповідали про досягнення та цілі, що їх спонукало до того чи іншого вчинку, та що є натхненням до творчості й щоденної праці, коли прийшло усвідомлення відповідальності та виникла необхідність соціальної активності. Ділились планами на майбутнє. А ще читали власну поезію, співали авторські пісні. До уваги присутніх була запропонована книжкова виставка «Що більше читаєш – то ширші можливості»
Першими розповіли про себе молоді науковці. Це кандидат філологічних наук, вчитель вищої категорії, вчитель української мови та літератури Заліщицької державної гімназії – Наталя Зубик, та кандидат медичних наук, викладач Буковинського державного медичного університету, волонтер «Заліщицького громадського руху опору окупації» – Христина Буринюк.
Старший науковий співробітнику Національного природнього парку «Дністровський каньйон» Андрій Бачинський розказав про нові природничі знахідки на берегах Дністра, і те як любов до природи рідного краю вплинула на вибір професії. Директор комунального підприємства «Заліщики туристичні» Леся Мандзюк – Тату (Вікирчак) розповіла про створення туристичного логотипу «Заліщики – півострів натхнення» та звідки черпає своє натхнення для своїх креативних ідей. Щирою та цікавою була презентація молодого творчого подружжя, засновників танцювальної студії «FЕNІX» Ольги та Олександра Ліснічуків. На зустріч вони прийшли цілою сім’єю, разом з дітьми. В їх виступі було відчутно бажання поділитись своїм щастям зі всіма, а ще бажання працювати і творити.
Як захоплення переросло у власну справу, а любов до ближнього спонукала до участі в проектах «Друзі», «Благодійна кухня» ми почули від Юлі Воробель. Іскорки в очах та впевненість у тому що робить, ми побачили коли вона ділилась планами на майбутнє.
Вчитель англійської мови Мар’яна Гуцуляк поділилась своєю історію та розповіла хто став для неї прикладом. Мар’яна співзасновник мовного центру «New Gen», волонтер проекту «Друзі» і просто активна дівчина.
Свою творчість нам презентувала юна поетеса, творчий керівник танцювального колективу «A -Girls», володар бронзової медалі цьогорічної «Олімпіади геніїв України» у категорії «Креативне письмо» - Виклюк Роксолана. Війна сколихнула молоду душу юної краянки – Тетяни Смук. Переживання за долю України ми почули у віршах, які пронизані поетичністю, любов’ю до рідного краю. Власним прикладом поведінки, бажанням бути корисним і працювати для розвитку села поділився Павло Мандзюк – завідувач народним домом села Винятинці, який об’єднав довкола себе однодумців. Він є адміністратором фейсбук сторінки «Тернопільщина Рідний край», котра відзначена як «Найбільша сторінка Тернопільської області 2022». Відео-презентація для присутніх надіслав Юрій Куц – успішний американський бізнесмен, засновник благодійного фонду Kuts Unites Ukrainians, який народився в Заліщиках. В рідному місті він заснував громадську організацію «Футбольний клуб «Дністер». У відео звернені Юрій поділився своїми планами та задумами щодо роботи футбольного клубу «Дністер».
Свій пісенний талант презентувала студентка Харківської Державної Академії культури, факультету музичного співу - Шафоростова Діана. Вона разом з сім’єю переїхали до нашого міста з Харкова. Попри весь тягар пережитого Діана не полишає співати і писати власні пісні. Усвоїх піснях вона виливає свою любов до України та тугу за рідною домівкою, однак впевнена – Україна вистоїть, Україна переможе.
На заході зібрались молоді успішні люди яким небайдуже. Небайдуже до природи рідного краю, небайдуже до ближнього, небайдуже до тварин що на вулиці. Поряд з тим вони шанують і продовжують українські традиції. Молоді, амбіційні, талановиті патріоти України котрі працюють для розвитку громади. Час проведення заходу обмежений і не всім молодим людям вдалось розповісти про себе, про свої плани на майбутнє. Серед них – Папушко Наталя, Краєвська Юліанна, Стасюк Оксана, Безкоровайна Ольга, Романко Тарас, Крушевська Оксана, Горщук Світлана, Клецман Микола, Децембер Ірина, Даровська Марія, Стець - Максимишин Іванна.
На зустрічі був присутній перший заступник Заліщицького Міського голови – Краснюк Роман Петрович, котрий подякував молодим людям за активну життєву позицію та нагородив грамотами Заліщицької міської ради. Організаторами зустрічі виступили відділ культури, туризму, молоді та спорту Заліщицької міської ради та Заліщицька міська центральна публічна бібліотека.
Завдяки організаторам та всім учасникам захід пройшов у щирій , теплій і невимушеній атмосфері.
Зустріч закінчилась спільним виконанням пісні «Ой у Лузі червона калина», гімном сучасного спротиву рашистам.
Щиро бажаємо вам, молодим, амбітним, креативним - миру, радості, професійного й кар’єрного зростання в рідній країні, успіхів у втіленні сміливих планів та справ!
Разом до Перемоги!
На зображенні може бути: 15 людей, люди стоять та у приміщенні

Немає коментарів: