четвер, 13 жовтня 2022 р.

День пам`яті дітей

 

В Україні 4 червня встановлено днем пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.
Його відзначають за рішенням Верховної Ради з 2021 року.
Питання захисту дітей – жертв агресії сьогодні, як ніколи раніше, стало актуальним і болючим питанням для України.
За час військового конфлікту на Сході нашої держави постраждало багато безневинних українських дітей, які втратили можливість жити у власному будинку, ходити у школу, спокійно гратися й відчувати всі барви дитинства.
З 24 лютого цього року в Україні загинуло понад 260 дітей, а ще більше як 460 дістали поранення різного ступеня тяжкості. Також через постійні бомбардування та обстріли російськими окупантами пошкоджено близько 1940 закладів освіти, а понад 180 з них зруйновано повністю.
Ці цифри. Вони жахають. Це не просто суха статистика. Це людські, й що найгірше за все − дитячі долі й життя… Але й вони ще не остаточні.
У міській бібліотеці та бібліотеках-філіях Заліщицької ОТГ бібліотекарі організовували інформаційні заходи, години пам’яті, тематичні виставки, перегляди фільмів, присвячені вшануванню пам`яті дітей.
Працівники бібліотечних та клубних закладів громади обслуговують дітей-переселенців та залучають до участі у заходах, що проводяться у бібліотеках, роблячи все можливе для створення атмосфери затишку та комфорту, оточення дітей турботою та увагою.
Ми не забудемо і збережемо світлу пам'ять про кожну дитину. Ворогу не пробачимо! Діти мають жити в мирі.
На зображенні може бути: дитина, сидить, стоїть та книга

Немає коментарів: